• Aqua1
  • Complex Aqua President
  • Aqua-President
  • aqua-sl-0039
  • aqua-sl-0084
  • aqua-sl-0065
  • Hotel-President-Cazare
  • aqua-baby-hand
  • Slide-tobogane-Aqua-Park-President

Sauna Aqua President

saune Aqua-park Prezident

Sauna finlandeză este o odaie mică supraîncălzită (70°C - 90°), prevăzută cu bănci, ea este  alături de mai multe bazine. Sauna poate fi folosită ca saună cu aer uscat sau saună cu vapori care pot să conțină extracte diferite.

Sauna are un efect de călire a organismului contra răcelii, sau de ameliorare a unor tulburări neurovegetative. Ridicarea temperaturii corporale până la 39° C, are un efect asemănător cu cel al stărilor febrile, stare în care sunt omorâți agenții patogeni care nu pot suporta temperaturi peste 37° C.

Corpul supraîncălzit din saună, vine în contact cu o baie rece, care are un efect de relaxare a musculaturii, scăderea tensiunii sanguine, activare a circulației sângelui, sistemului imunitar, respirației și schimburilor de substanțe cu eliminarea de substanțe nocive din organism prin transpirație

 

Sauna turcească sau hamam-ul modern este o încapere spațioasă cu  lumina slabă. Plafonul este în formă de cupolă   cu sistem de iluminat încorporat sau panouri din sticlă. Podeaua și pereții hamam-ului sunt încalziți, de asemenea și băncile. De obicei  încaperea este finisată cu pietre, marmură, ceramică sau mozaic de sticlă. În Hamam încalzirea se produce la o temperatura de 50°C cu umiditate ridicatată 70 - 90 %. Corpul transpiră abundent și este pregatit pentru masaj.

Băile turcești au avut cel mai mare succes în epoca Victoriana și au reprezentat un factor foarte important în viața oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curațare și relaxare ci și unul de socializare și curațare ritualică, de purificare a sufletului.
Baia turcească ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea și încalzirea controlată a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilată porii și lasă o piele mai frumoasă, mai luminoasă și mai elastică.

Folosirea saunelor in cadrul Aqua Park-ului este GRATUITA.

Vezi mai multe fotografii cu Aqua Park President

aquapark-president-video1 AquaPark President - Baile Felix)
by LeonCt7sc
video prezentare »
aquapark-president-video2 Timelapse AquaPresident
by Aqua President fan
video prezentare »
 

filmari de la oaspetii nostri